M. Şefik Yön: “Yabancıların Türk emlak piyasasına ilgisi sürüyor”

27.06.2019

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) mayıs ayına dair konut satış rakamlarını açıkladı. Ülkemiz genelinde konut satışları bir önceki yıla kıyasla %31,3 azalırken yabancılara satış ise %62,5 oranında arttı.

Türkiye genelinde konut satışları 2019 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %31,3 azaldı. Ülkemizde mayıs ayında toplam 82.252 konut satılırken İstanbul 15.895 konut satışı ile en fazla satış yapılan il oldu. İstanbul’u 8.240 konut ile Ankara ve 5.091 konut ile Antalya takip etti.

Yabancılar en çok İstanbul’a ilgi gösterdi

TUİK verilerine göre, Türkiye genelinde iç pazarda konut satışlarının azaldığı görülürken yabancılara yapılan satışlarının ise arttığı görüldü. Bir önceki yılın mayıs ayına kıyasla yabancı ülke vatandaşlarına yapılan satışların %62,5 arttığı ve 3.925 satış gerçekleştiği ifade edildi. İstanbul 1.734 satış ile yabancıların en fazla ilgi gösterdiği şehir olurken İstanbul’u 850 konut ile Antalya, 216 satış ile Ankara, 186 konut satışı ile Bursa ve 136 konut satışı ile Yalova izledi.

En fazla satış Irak’a

Mayıs ayında Türkiye’den konut satış alan yabancılarda en fazla alım işlemini 594 konut ile Irak vatandaşları gerçekleştirdi. Irak’ı sırasıyla 509 konut ile İran, 285 konut ile Rusya, 183 konut ile Afganistan ve son olarak 157 konut ile Suudi Arabistan vatandaşları izledi.

Yabancıların ilgisi sürecek

Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak, Mısır, İngiltere, Lübnan ve Dubai başta olmak üzere üç kıtada gayrimenkul sektöründe çalışmalarını sürdüren Alpha Group’un kurucusu Mehmet Şefik Yön, yabancıların ülkemizdeki gayrimenkul sektörüne ilgisinin artacağını söyledi. Yön, sektörle ilgili şu noktaların altını çizdi: “Yabancı yatırımcılar, Türkiye’deki gayrimenkul projelerini mimari ve teknik açıdan yenilikçi ve işlevsel buluyor. Biz de satış konusunda projelerimizi ve politikamızı bu doğrultuda yürütüyoruz. 30 yıldır gayrimenkul sektöründe yabancılara hizmet veriyoruz. Yerli yatırımcıların yabancı ülkelere yatırıma yönlendiğini, buna rağmen Arap yatırımcıların ise ülkemize olan ilgisinin arttığını gözlemliyoruz. 2019 yılının ilerleyen aylarında da satış rakamlarının aynı oranlarda atacağına inanıyoruz.”

Alpha Group hakkında:

Gayrimenkul sektöründe 30 yıllık bir tecrübeye sahip olan Alpha Group, dış ticaret, gayrimenkul, inşaat, enerji ve sağlık turizmi alanlarında faaliyet gösteriyor. Yeni İstanbul Havalimanı, Ankara Hastanesi, Çamlıca Camii ve Fatih Projesi’nde yer alan Alpha Group, 2018 yılında Almanya’da faaliyet gösteren CSM Medical şirketine ortak olarak sağlık turizmi sektöründe hizmet alanını genişletti. Şirket faaliyetlerini Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında sürdürüyor.

Scroll to Top