Alpha Group’tan Sağlık Turizmi Atağı

01.07.2019

2023 Türkiye vizyonu çerçevesinde sağlık turizminden elde edilen geliri 10 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen ülkemizde bu sektörde yapılan yatırımlar hız kazanıyor. CSM Medical ile işbirliği yapan Alpha Group’un hedefinde ise Arap pazarı var.

Sağlık Bakanlığı’nın 2019 verilerine göre, dünyada her yıl 10 milyondan fazla kişi tıbbi tedavi amacıyla seyahat ediyor. Sağlık turizmi ise dünya genelinde 100 milyar dolarlık bir ciroya ulaşmış durumda. Türkiye; ABD, Hindistan, Almanya ve Tayland ile beraber sağlık turizminde en fazla yabancı hasta çeken ülkeler arasında. Sağlık turizmindeki pazar payını büyütmek isteyen ülkemizin önemli markalarından Alpha Group, Alman doktorlar tarafından kurulan CSM Medical ile sağlık turizmi konusunda işbirliğine giderek ülkemizin bu alandaki rekabetine katkı sağlıyor.

Hedefte Arap ülkeleri var

Mevcut yöntemlerle hastaları tedavi etmesinin yanı sıra yeni tedavi yöntemleri üzerine de çalışan CSM Medical ile yapılan anlaşmanın ardından Alpha Group, sağlık turizmi konusunda Türkiye’ye daha fazla yabancı turisti çekmeyi hedefliyor. Kuveyt, Doha, Dubai, Kahire gibi önemli merkezlerde sözleşmeler yapan Alpha Group, ayrıca medikal alanında Almanya’nın teknoloji gelişiminden de faydalanmayı hedefliyor.

2019 hedefi 1 milyon

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre ülkemizi 2018 yılında tedavi olmak amacıyla 551.748 hasta ziyaret ederken bu hastaların %66’sı özel sektör, %34’ü ise kamu hastanelerinde tedavi oldu. Türkiye’ye en fazla hastanın Irak, Libya, Azerbaycan, Ukrayna ve Rusya’dan geldiği Sağlık Turizmi Konseyi tarafından ifade edilirken Türkiye 2019 yılında ülkeye sağlık turizmi için gelen hasta sayısını 1 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Daha fazla döviz bırakıyorlar

Ülkemize gelen normal turistlerle kıyaslandığında sağlık turizmi kapsamında gelen turistler daha fazla gelir bırakıyorlar. Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, normal bir turist ülkemizde ortalama 700 dolar tutarında döviz bırakırken bu rakam sağlık turizminde 6 bin ilâ 8 bin dolar arasında değişiyor. Sağlık turizmiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nın da çalışmaları sürüyor. Türkiye’de 44 yetkili aracı kuruluş, 83 kamu sağlık kuruluşu, 466 özel sağlık tesisi, 19 kamu üniversitesi hastanesi, 20 vakıf üniversitesi hastanesi olmak üzere toplam 632 sağlık kuruluşa Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık turizmiyle ilgili yetki belgesi verildi.

20 milyon Euroluk işbirliği

Sağlık turizmi alanında Türkiye’nin gelecek vaat ettiğini belirten Alpha Group’un kurucusu Muhammet Şefik Yön, bu alandaki faaliyetleri hakkında şu noktaların altını çizdi: “Türkiye olarak sağlık turizmi alanında iyi bir noktadayız. Ancak bu alanda rekabet ettiğimiz ülkelerden daha iyi bir yere gelmememiz için hiçbir sebep yok. En üst düzeyde, donanımlı tesislere sahibiz, doktorlarımız alanlarında uzmanlar, ekipman olarak çok iyi bir yerdeyiz. Uluslararası işbirlikleriyle kendimizi ve hizmetlerimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Bu nedenle CMS Medical ile 20 milyon Euro değerinde bir işbirliğine gittik. Ticari yeteneklerimizi sağlık alanındaki yetkinliklerle birleştirerek daha güçlü bir marka olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Özellikle Arap ülkelerinde göstereceğimiz faaliyetlerle sağlık turizmi sektöründe ülkemizin gücüne güç katacağımıza inanıyoruz.”

İstihdam yaratmaya devam edeceğiz

Muhammet Şefik Yön, Alpha Group’un vizyonuyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Ülkemizde sadece sağlık turizmi sektöründe değil, diğer sektörlerde de istihdam yaratıyoruz. Gayrimenkul, enerji ve mühendislik alanlarında 2016 yılından itibaren yatırımlarımızı artırdık. Avrupa ve Ortadoğu arasında bölgesel bir ticaret köprüsü konumunda olan Türkiye için Alpha Group üç kıtada birden yer almaya ve yeni projeler üretmeye devam ediyor. Gelecek için önemli olduğunu düşündüğümüz sektörlerde önemli yatırımalrımız mevcut. Bu yatırımlar şüphesiz istihdamı artırırken şirketimizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlıyor.”

 

Alpha Group hakkında:

Gayrimenkul sektöründe 30 yıllık bir tecrübeye sahip olan Alpha Group, dış ticaret, gayrimenkul, inşaat, enerji ve sağlık turizmi alanlarında faaliyet gösteriyor. Yeni İstanbul Havalimanı, Ankara Hastanesi, Çamlıca Camii ve Fatih Projesi’nde yer alan Alpha Group, 2018 yılında Almanya’da faaliyet gösteren CSM Medical şirketine ortak olarak sağlık turizmi sektöründe hizmet alanını genişletti. Şirket faaliyetlerini Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında sürdürüyor.

Scroll to Top