Yabancı Yatırımcının Gözdesi İstanbul

Türkiye’de 30 yıldır gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıya hizmet veren Alpha Group Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Şefik YÖN, “İstanbul, Ortadoğu’yla Avrupa arasında ışıldayan bir metropol” dedi.

Türkiye, 2016’nın ilk ayında, yaşanan terör olaylarına rağmen yine yabancı yatırımcıların gözdesi konumundaydı. Yatırımcılara hizmet veren danışmanlık firmaları ile finansal çözüm ortakları, yılın kalanı için de epey umutlu. Özellikle gayrimenkul sektörü, seçim belirsizliği sırasında yaşadığı geçici durgunluğu çoktan atlatmış ve yeniden atağa geçmiş görünüyor.

Türkiye’de 30 yıldır gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıya hizmet veren Alpha Group Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Şefik YÖN, “Türkiye yabancı yatırımcılar için daima cazibe merkezi olmuştur. Ancak daha önce ekonomik istikrar konusunda duyulan kaygı, yatırımcıyı, talebini bekletmeye itiyordu. Bu durumun son 10 yılda giderek değiştiğini kurumumuz adına açıkça beyan edebiliriz. Özellikle de komşumuz olan ülkelerin yatırım taleplerinin giderek arttığına tanıklık ediyoruz” dedi.

“Konut satışı her ay %10 artıyor”

Konut satışında her ay en az %10’luk bir artış gözlendiğini söyleyen Yön, “Rakamlar, yıl sonuna dek artan bir ivme seyredecek gibi görünüyor. Üstelik ‘yabancı yatırımcıya satış’ olarak özelleştirdiğimizde bu artışın %20’nin altına düşmediğini görüyoruz. Alpha Group’un çalışmaları ve elde ettiğimiz sonuçlar da sektöre dair genel verileri doğrular nitelikte. Ülkemiz, gayrimenkul yatırımında tüm beklentilere yanıt verecek çeşitliliğe ve kaliteye sahip” diye konuştu.

“İstanbul, ışıldayan bir metropol”

“İstanbul, Ortadoğu’yla Avrupa arasında ışıldayan bir metropol” diyen Şefik Yön, “Mevcut hükümetin iktidarı süresince yabancı yatırımcıyı ülkeye çekme konusunda büyük başarı kaydedildiğini ve ekonomik istikrarın net biçimde sağlandığını mutlulukla gözlemliyorum. Tanıtım organizasyonlarına özel olarak ilgi gösterilmesinin de bunda payı büyük” şeklinde konuştu.

Türkiye, önemini ve istikrarını koruyor

Alpha Group Yönetim Kurulu Başkanı Yön, konut satışında ve proje talebinde çıtanın sürekli yükseldiğini belirtti. Yön sözlerini şöyle sürdürdü: “Piyasalarda zaman zaman dalgalanmalar ve politik kaos ekonomik dengeleri sarsacak gibi görünse de Türkiye, önemini ve istikrarını koruyor. Hükümetin ekonomik planlama konusunda tutarlı ve girişken olması da bunda çok etkili tabi.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak, Mısır, İngiltere, Lübnan ve Dubai başta olmak üzere yabancı yatırımcılar, Türkiye’deki gayrimenkul projelerini mimari teknik açısından çok yenilikçi ve aynı zamanda işlevsel buluyorlar. Bireysel ve kurumsal yatırımlar, İstanbul’da yoğunlaşmakla birlikte Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya ve Bursa da gözde illerden.”

Scroll to Top